Dashboard | +Follow
Like A Paradise
aku dan sahabat.... (=___=)
Tuesday, 16 October 2012 • 02:46 • 0 comments

assalamualaikum.....hai2x...:))...ok harini aku rasa nk update something....update pasal diri aku...maafla yer kalau blog aku ni xbest...maklumlah brape entri je sgt aku tulis kan...huhu...blog ni aku baru je buat beberapa bln yg lalu...tpi aku jarang sgt update....xtau nk update benda apa...aku xmcm yg lain sentiasa update blog...hew2x....ok lupakan pasal tu....aku nk story yg pasal tajuk kt atas tu....hew2x....:D




                                                                             

sebenarnya dah lama k0t aku terfikirkan pasal diri aku nih....diri aku yg terumbang ambing hanyut dlm keseronokan duniawi......aku dh xmcm dulu...saat ketika aku jatuh sakit....sentiasa mengabdikan diri kepada Allah....aku xpernah lupa akn memori itu.....tanggal 11 OKTOBER 2011..ok dah xpayah tau kenapa...biar aku je yg tahu akn memori itu....peristiwa yg xprnah aku jangka akn jadi dlm hidup aku....lepas je aku baik dari tu....aku boleh rasa diri aku dh mula goyah sikit2....boleh nmpk ketara sekarang ni lah....saat aku sedang masih belajar...ntahla....aku xtau kenapa jadi mcm ni...may be faktor utama aku jauh dari family...dulu boleh la mak yg jagakan...sekarang diri sendiri yg kena jaga diri...aku igt lagi pesan mak aku n yg lain2x.... 'solat jangan tinggal...sentiasa igt akn Allah..'...ok tu satu....ada lg mcm2 yg depa pesan kt aku bef0re aku masuk UITM nih.....yg aku sentiasa igt dlm diri smpai sekarang nih...pesan dari mak menakan(sedara) aku...'bukan semua orang dapat hidayah dari Allah....hnya org yg Dia nk saja boleh dapat....jadi jagalah baik2 hidayah yg Allah bg tuh...kita lalai sikit ja bila2 masa Allah boleh tarik balik hidayah yg Dia bagi.....'...ok pesan nih yg aku still igt n take serius....terima kasih cu sebab sentiasa d0akan kak cik n selalu ada saat kak cik memerlukan semangat... :')))....
ok stat duduk sini la....aku dh mula dh...sikit2 nk seronok...seornok itu seronok ini......tu la org cakap kan nk istiqamah atas jalan Allah ni bkn senang....byk dugaannya...mcm aku lah....kadang2 aku berjaya lalui dugaan ni...kadang2x aku gagal...aku tewas.....yg tewas tu lah kalau boleh aku xnak....aku xnk tambahkn d0sa....d0sa yg sedia ada p0n xtertanggung...kalau boleh biarla d0sa aku semakin kurang bkn semakin bertambah....ya Allah ampunkan aku... :'((...aku nak aku yg dulu....aku boleh rasakan diri aku ni mcm dh makin renggang dari Allah....aku xnk...aku xnk itu yg terjadi...cukuplah masa lalu aku...cukuplah aku seronok dgn dunia lalu....biarlah sekarang aku xseronok p0n dgn kemewahan dunia...asalkan di sana nanti....aku salah seorang penghuni jannah... :'((...tapi aku xkuat nk lalui sorang2x....aku perlukan semngat...semangat dari org lain...pembimbing yg boleh bwk aku ke jalan Allah....alhamdulilah....masuk ja UITM ni Allah bagi aku sahabat2x yg sentiasa igtkan aku pada akhirat.....tu lah kalau kita berubah ke arah yg baik,,Allah akn hadirkn kpd kita org yg baik jgk... :'))....ok kali ni aku mesti boleh..aku mesti boleh lalui dugaan2x apa pun yg mendatang....insyaAllah...aku xkeseorangan....Allah sentiasa ada utk aku....setiap aspek aku kena jaga supaya aku sentiasa istiqamah di jalanNya....:'))...aku nak Dia....aku cinta Dia....aku nak sangat jumpa Dia di sana nanti...aku nk sangat lihat Dia.....aku nk sangat tgk nabi Muhammad s.a.w.....aku harap sgt akn itu....ya Allah...teruslah bimbing aku walau cara apa sekalipun agar aku sentiasa di jalanMu Ya Rabbi...:'((...aku xnk jadi hamba yg Engkau gelapkan hatinya...nauzubillah!!!...aku xnk itu yg terjadi dlm diri aku mahupun saudara2x aku....Ya Allah berilah peluang utk aku perbaiki diri ke arah yg lebih baik....jadikanlah aku seorang insan yg sentiasa igt akn kematian...sentiasa igt akn hari akhirat kelak...kehidupan yg kekal.....

untuk sahabat2xku....siti harap sangat korang boleh bimbing siti...ingatkan siti kalau siti lalai...tegur siti kalau siti salah...jgn biarkn siti terumbang ambing sorang2x...siti perlukan korang dekat sini...hanya korang ja yg boleh bwk siti ke jalan Allah....yg boleh ingatkan siti setiap masa...Siti terima apa adanya teguran korang...:'))....siti nk sangat kita sama2x ubah diri kita,sikap kita ke arah yg lebih baik....siti nk sangat persahabatan kita nih Allah redha.....siti nk sangat persahabatan ni membawa ke jannah....insyaAllah....:'))...siti sentiasa d0akan yg terbaik .utk family siti n sahabat2x siti yg sentiasa ada saat siti senang dan susah.....senang sama2x dan susah sama2x....siti xkn biar k0rang susah sorang2x...siti akn tlg selagi kudrat masih berguna....siti sayang korang.....siti syukur sgt Allah hadirkan korang dlm hidup siti....d0a siti sem0ga Allah sentiasa membimbing kita ke jalanNya....
~ATIE~
~AZZA~
~EPAH~
~ATIE YA~

xlupa jgk utk bff saya....ARETIYKA AZWEENA,SITI NURUL IZZATI...bff dunia akhirat saya....bff yg sentiasa al0ng igt smpai bila2x...bff yg sentiasa buat al0ng senyum n ketawa sorang2x bila rindu hangpa....walaupun jauh,,itu xbermakna ukuwah kita berhenti kat sini....al0ng sentiasa doa yg terbaik utk siblings al0ng ni....al0ng harap ukuwah yg terjalin tanpa dirancang akn membawa kita ke jannah...insyaAllah....sayang korang.....:')))



                                                                             
                                                 okay yg kat atas tu semua sahabat aku




                                                                             

                                              okay ni dia bff along...sory al0ng curik...hee... 
                                                                                

xoxo, The Shining Star



Disclaimer

Hi, im *ur name*. Steal anything what u can steal :D. bold italic underline strike



« Go back to entries
« Look her profile
« Exchange Link is open
« Anything here

Taggie Board


[!] IMPORTANT [!]


Time Machine



Credits


Template : Aulia Septiya
Edited : YOUR NAME
Helped : Ayem, AskarrPink, Ziera
Header & Cursor : Ziera
Background : Qihah
Font : Google